Teamontwikkeling: met gemak en plezier resultaten halen

Een succesvol team dat met gemak en plezier de gewenste resultaten haalt. Dat is de ideale situatie. En vaak geen vanzelfsprekendheid. Teams kunnen onvoldoende functioneren als gevolg van:

  • een fusie of veranderingsproces dat niet goed doorlopen is
  • oud zeer
  • onduidelijkheid over de taakverdeling of
  • problemen rond leiderschap.

Herkenbaar?

Waarom teamontwikkeling?

Het team functioneert onvoldoende en doelen worden niet gehaald. Of u staat aan het begin van een project en u wilt van de mensen die het project gaan uitvoeren, een effectief(er) team maken. Of u wilt de samenwerking binnen het team versterken, omdat het voor een lastig veranderingsproces staat.

Actieve participatie van teamleden

Tijdens teamontwikkeling wordt ingezoomd op de sociale vaardigheden die van belang zijn. Het gaat onder meer om vertrouwen geven, kritiek ontvangen, eigen gelijk offeren op het altaar van de samenwerking, daadkrachtig zijn en kwaliteiten en valkuilen kennen en hanteren. Actieve participatie van alle teamleden is essentieel.

Verantwoordelijkheden

Het (groeps)proces is er immers op gericht om verantwoordelijkheid te nemen voor elkaars en voor het gezamenlijke resultaat. Wij doen een appel op de denk-, creatie-, en realisatiekracht van mensen, maar ook op de wil van het management om het beste uit haar medewerkers te willen halen.

Werkwijze: strategie

Per team wordt met de deelnemers vastgesteld hoe het ideale team moet functioneren en hoe het team er nu bijstaat. Na een analyse van de verschillen tussen de ideale en de huidige situatie worden de gewenste verbeteringen vastgesteld en daarin prioriteiten aangebracht.

Plan van aanpak

Op basis daarvan komen wij met een plan van aanpak, specifiek voor dit team. Maatwerk dus. De inzet is dat teams met gemak en plezier beoogde resultaten halen. En hun successen vieren.

Meer informatie?

Bel 0575 - 20 20 25 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen binnen twee werkdagen contact op.