Onze visie op individuele begeleiding

Individuele begeleiding kan ingezet worden vanuit verschillende invalshoeken. Afhankelijk van wat er aan de hand is, wordt er door de medewerkers van Healthy Company Consultants ingezet wat nodig is. Wij hanteren hierbij de indeling van ziek-gezond-vitaal. Belangrijk om te vermelden is dat de grenzen tussen ziek, gezond en vitaal niet zwart-wit zijn en dat het per context (prive, zakelijk) en rol (partner, werknemer, moeder, kind) kan verschillen welke interventies nodig zijn.

Ziek – Gezond – Vitaal
Als er sprake is van ziekte (denk hierbij een burn-out klachten en andere psychische problematiek), dan ben je niet in staat om zelfstandig gezond te worden en is er professionele begeleiding nodig van een therapeut of een psycholoog.

Als er sprake is van gezond functioneren, dan kan je zelfstandig werken aan autonomie en heelheid. Een gezond mens (her)kent ook ziektesymptomen (zoals lichte stressklachten of ineffectieve gedragspatronen) en is met behulp van een coach in staat om hieraan te werken.

Als er sprake is van vitaliteit, dan kan je zelfstandig aan verbetering werken. Wel ontstaan er vragen en zijn er nieuwe gebieden die je wil onderzoeken al naar gelang de situatie en de levensfase. Hierover ga je in gesprek met een praktisch filosoof.

Meer informatie?

Bel 0575 - 20 20 25 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen binnen twee werkdagen contact op.