Leiderschapsontwikkeling

Een leider is iemand die je graag wilt volgen. Leiden doe je niet alleen vanuit je hoofd maar vooral ook met je hart. Voor veel mensen is de verbinding tussen hoofd en hart, tussen ratio en emotie niet vanzelfsprekend.

De wereld waarin wij leven verandert sneller dan ooit. Ontwikkelingen in automatisering, techniek, arbeidsverhoudingen en sociale structuren voltrekken zich exponentieel. Sociale media maken de wereld groter en kleiner tegelijk. Deze dynamieken geven veel nieuwe mogelijkheden en vragen tegelijk om voortdurend afscheid te nemen van verouderde bedrijfs- en verdienmodellen. Organisaties moeten zich dan ook steeds opnieuw uitvinden en antwoord geven op de vraag; wat is mijn toegevoegde waarde? En ervaren onze klanten dat ook? Het bestaansrecht van de organisatie staat meer en meer ter discussie.

Deze continue veranderende omgeving vraagt om leiders die in staat zijn om koersvast en succesvol mee te bewegen in deze verandering. Leiders die voorgaan in de gewenste beweging en daarmee een voorbeeld zijn voor medewerkers en klanten. Om dit te kunnen moet je in onze beleving verbinden en dienen.

Verbinden

De klant van morgen optimaal bedienen begint bij het in staat zijn medewerkers van nu en morgen aan ons te binden. En verbinden doen we via onszelf als mens. Voor alles ben je mens, dat is 1 van de kernovertuigingen van Healthy Company Consultants. Om je als mens te kunnen verbinden, is er maar 1 route mogelijk: je verbindt je eerst met jezelf, dan met je medewerkers en vervolgens met je klant. Zo en niet anders. Het begint namelijk altijd bij jezelf. Verbinden betekent dat je leert omgaan met je eigen instinctieve bewegingen en die van de ander, dat je verantwoordelijkheid neemt voor het effect van je communicatie en dat je teamprocessen leert herkennen en beïnvloeden.

Dienen

Een dienend leider is gericht op het optimaal benutten van talent in organisatie, door een werkklimaat te creëren waarin medewerkers kunnen groeien en bloeien. Van de leider zelf vraagt dit om de eigen ‘dienende plek’ in de organisatie in te nemen. We leren jou over ordering en plek in organisaties, over organisatiedynamieken en over talentontwikkeling. En het gaat over leiderschap en lidmaatschap. Wil je hier meer over weten, lees dan hier het blog van Johan de Jong.

Het begint altijd bij jezelf

Veel leiders kennen zichzelf behoorlijk goed. Levens- en werkervaring, eerdere coachingstrajecten en leiderschapsprogramma’s hebben je duidelijk gemaakt waar jouw patronen vandaan komen. Deze zelfkennis leidt niet automatisch tot een trendbreuk in je patronen. In onze leiderschapsprogramma’s leer je hoe je verbinding kunt maken op een authentieke manier die inspirerend is voor anderen.

Healthy Company Consultants werkt altijd binnen de context van organisaties. Dat betekent dat we met de mensen in organisaties werken aan professioneel leiderschap en aan persoonlijk leiderschap in het kader van de professionele taak. Leren verbindend en dienend leiding te geven kan niet zonder persoonlijke groei. Onze interventies raken dus ook jou als persoon, als mens. Altijd met de focus op jouw taak en bijdrage aan de organisatie.

Meer informatie?

Bel 0575 - 20 20 25 of vul onderstaand formulier in. Wij nemen binnen twee werkdagen contact op.